Soal Jawab klik soalan untuk jawapan

Soalan Lazim

Ya boleh, ini kerana Vitamin B17 yang terkandung di dalam APRICON bersifat anti-diabetik, oleh itu ia mampu mengawal paras gula dalam darah. Pengambilan APRICON tidak akan mengganggu pengambilan ubat yang lain kerana ianya bersumberkan 100% Vitamin B17 semula jadi. Tetapi, pengambilan APRICON dan ubatan lain perlulah dijarakkan masanya selama 1 hingga ke 2 jam. Selain itu, amatlah digalakkan untuk mengambil APRICON sebelum makan untuk meningkatkan keberkesanannya.
Selain kanser, APRICON juga boleh membantu dalam memulihkan masalah sistem metabolik dan meningkatkan imunisasi, membantu mengawal paras kolestrol dalam darah kerana mengandungi Asid Oleik dan Asid Linoleik, mengurangkan risiko salur darah tersumbat, membantu mengawal masalah sinus, pernafasan dan eczema atau keradangan serta menghalang tindakan radikal bebas kerana tinggi dengan bahan antioksidan.
Terdapat dua dos pengambilan kapsul APRICON Vitamin B17 yang telah dicadangkan oleh Biro Farmaseutikal Kebangsaan. Dos tersebut haruslah dipatuhi bagi mendapat hasil yang maksimum.
Berikut adalah diet pemakanan yang dicadangkan untuk meningkatkan keberkesanan APRICON serta membantu dalam merencatkan berkembangan sel tidak normal:
Penasihat kepada produk APRICON iaitu DR. Ismail Lasa menasihatkan para ibu bapa yang mempunyai anak-anak yang mengalami kanser agar tidak bimbang untuk memberi APRICON kerana ianya bersifat semula jadi dan tiada bahan campuran terlarang. Namun para ibu bapa harus memastikan agar pemberian APRICON adalah mengikut dos yang disarankan seperti jadual di bawah.
Walaupun bahan mentah bagi menghasilkan kapsul Vitamin B17 adalah terdiri daripada 100% biji aprikot, namun pengambilan terus biji aprikot mentah adalah tidak digalakkan. Menurut Prof. Madya Dr. Syed Zainal Husin Wafa, selaku penaung kepada produk Farmas Health, pengambilan kapsul yang telah diproses melalui sinaran UV adalah penting bagi memastikan biji apikot tersebut bebas daripada bakteria, kulat dan radikal bebas yang sudah semestinya boleh membahayakan penguna sekiranya dimakan mentah.

Soalan Tambahan

Sebuah buku yang ditulis oleh G.Edward Griffin, bertajuk "The Politics of Cancer Theraphy" menunjukkan satu bukti penipuan besar, ketidakjujuran dan penyalahgunaan kuasa dalam bidang kajian perubatan. Ini kerana, terdapat kenyataan yang menyatakan bahawa Laetrile atau B17 sebagai tiada nilai kepada rawatan anti kanser. Para pelajar perubatan di institiusi-institusi diajar dan diberi latihan yang berunsurkan rawatan moden, (drug-oriented training) dan menggunakan dasar-dasar kemanusiaan untuk mengawal dan mempengaruhi institusi-institusi pendidikan. Selain itu, para doktor juga dipaksa untuk mengguna cara rawatan moden sahaja seperti kemoterapi, radiasi dan pembedahan bagi mengubati kanser walaupun cara rawatan tersebut tidak efektif. Mereka hanya diajar untuk mengubati simptom-simptom, tanpa memfokuskan punca-punca penyebab kanser. Itulah kelemahan dan penyelewengan yang berlaku dalam dunia perubatan sekarang apabila duit menjadi taruhan antara nyawa manusia.

Kajian menunjukkan bahawa sel-sel normal mengandungi enzim yang disebut Rhodanese yang meneutralkan Amygdalin. Enzim ini tidak membenarkan Amygdalin untuk melepaskan sianida. Dengan cara ini, Amygdalin hanya berfungsi sebagai glukosa terhadap sel-sel sihat dan memberikan tenaga. Apabila tiada Rhodanese, Amygdalin akan membebaskan sianida dan hanya memusnahkan sel-sel tidak normal.
Kanser ialah penyakit kronik metabolik di mana satu cara memulihkan sistem metabolik tersebut ialah melalui kaedah diet yang sesuai dan sempurna. Terapi metabolik mampu mengenal pasti kekurangan nutrien dan mengukuhkan sistem imunisasi badan untuk merawat kanser. Menurut pakar-pakar metabolik mereka bersependapat bahawa terapi metabolik sangat penting bagi memulihkan badan dan melawan kanser. Ini kerana rawatan kemoterapi, pembedahan dan radiasi merupakan salah satu cara membunuh kanser secara umum, secara tidak langsung menyebabkan kerosakan organ-organ dalam tubuh dan sistem pertahanan. Rawatan melalui Vitamin B17 berpotensi membantu dan tidak akan mendatangkan kecederaan atau kemudaratan kepada pesakit walaupun sedang menjalani kemoterapi atau radiasi dan sesuai untuk merawat semua jenis kanser tanpa mengira peringkat penyakit tersebut

Tahap keberkesanan rawatan untuk jenis-jenis kanser bergantung kepada tahap atau peringkat penyakit itu sendiri dan tahap kerosakan yang berlaku pada organ-organ kesan dari rawatan-rawatan moden seperti kemoterapi, radiasi dan pembedahan. Bedasarkan laporan di US sebanyak 98% kadar keberkesanan rawatan alternatif mengunakan Vitamin B17 bagi kes-kes baru (bebas dari rawatan kemoterapi dan radiasi). Terdapat beberapa kes di mana rawatan tersebut menjadi lebih buruk daripada penyakit itu sendiri. Jika anda akan menjalani pembedahan atau biopsi, di mana sel-sel kanser akan terganggu, maka Vitamin B17 sangat penting membunuh sel kanser yang bebas. Vitamin B17 akan masuk ke dalam tubuh untuk membantu sistem imunisasi tubuh untuk melawan kanser. Kadang-kadang kemoterapi atau radiasi yang berlebihan menyebabkan kerosakan pada organ yang tidak boleh dibaiki. Ringkasnya, semua pesakit di setiap tahap boleh mendapatkan rawatan metabolik Vitamin B17.