Firman Allah S.W.T :
"Dia menumbuhkan kamu dengan air hujan itu tanam-tanaman zaitun, kurma, anggur dan segala macam buah-buahan. Sesungguhnya pada yang demikian itu, benar-benar ada tanda ( kekuasaan Allah ) bagi kaum yang memikirkan"
An - Nahl : 11


Sabda Rasulullah S.A.W :
"Gunakanlah minyak zaitun untuk masak makanan, berminyaklah dengannya untuk rambut, badan dan seumpama dengannya kerana sesungguhnya ia adalah daripada pokok yang berkat"PURELIVE adalah produk makanan kesihatan yang dikeluarkan oleh TK FARMAS SOLUTION & INDUSTRIES. PURELIVE adalah 100% berasaskan minyak zaitun ekstra virgin yang kaya dengan Vitamin E & K yang bertindak sebagai ejen Antioksidan. PURELIVE telah diimport dari Asia Tengah, di mana pemilik ladang pokok zaitun tersebut masih mengamalkan pertanian secara ORGANIK.

PURELIVE diolah melalui proses perahan sejuk, tanpa melibatkan penggunaan bahan kimia atau haba bagi memastikan kandungan ASID LEMAK BEBAS (FFA) dan KADAR PEROKSIDA (PV) kekal rendah.

PURELIVE memberikan pelbagai khasiat terhadap kesihatan. Antara kelebihan yang akan diperoleh sekiranya mengamalkan pemakanan PURELIVE secara konsisten adalah seperti : -


  • Kadar Asid Oleik sehingga 85% dapat membantu meningkatkan paras kolesterol baik (HDL) dan merendahkan kolesterol tidak baik (LDL) yang        boleh menyumbat arteri jantung yang menjadi penyebab utama serangan strok.

  • Tinggi kandungan Antioksidan Polifenol yang bertindak menyerang radikal bebas dalam badan

  • Sumber Vitamin E yang terbaik untuk mengekalkan jantung yang sihat serta memelihara kulit dan rambut

  • Paras asid yang rendah memudahkan proses penghadaman berbanding lemak lain

  • Kandungan Vitamin K yang tinggi menghalang pembekuan darah dan seterusnya dapat mengurangkan risiko salur darah tersumbat


  • FUNGSI UMUM PURELIVE